Založ si blog

Hudobná lahôdka z Viedne.

Tak že bolo 18.11.2011 a v našich blízkych končinách opäť vystupoval spevák s veľkým S, teda LK. Koncert sa odohrával vo viedenskej  Stadhalle a musím podotknúť, že koncerty na tomto mieste mám veľmi rád. Možno to je tým, že parkovanie je priamo v hale s dostatočnou kapacitou a parkovným len 5 eur a možno aj tým, že rakúsky organizátor zariadi vždy perfektný zvuk a hlavne nepredáva bezhlavo lístky len aby zarobil. Teda hala bola plná, ale v norme, teda každý mal svoj priestor a nik sa netlačil ako to býva zvykom na koncertoch v Čechách a na Slovensku.

Ale teraz už začnem koncertom. Predkapela bola skvelá, zoskupenie  Raphaela Saadiqa bolo skvelou štartovacou kapelou (odporúčam organizátorom Pohody aby popremýšľali nad jeho obsadením do budúceho ročníka). Dobré funky miešané s blues dalo divákovi načrtnutie čo všetko ho čaká neskôr. A niečo po deviatej večer to začalo, prišiel gitarista Craig Ross a prílev energie začal. Koncert začal Lenny Kravitz s novou skladbou Come On Get It (tuto skladbu poznajú dobre hlavne fanúšikovia NBA, kde bola odprezentovaná na All Star Game a aj samotný klip je ladený do prostredia NBA).  Druhá skladba večera bola známa American Woman. Tento prílev energie pribrzdila ďalšia pomalá pieseň It Ain´t Over´Til It´s Over. Po tejto skladbe prišilo niečo na čo sa fanúšik dobrého koncertu teší a to bolo Trumpet solo pred skladbou Black And White America. Počas tejto skladby sa na zadnej veľkoplošnej obrazovke premietali fotky z Lennyho mladosti (rodina, oslavy a mnoho iného a zaujímavého).   Koncert bol zmesou starých osvedčených pesničiek so zmeskou nových z posledného albumu (presnejšie len 4 skladby zo 13tich). Po ukončení koncertu samozrejme museli prísť dva prídavky a musím napísať, že na tieto prídavky asi nik z prítomných len tak ľahko nezabudne. Prvá pridaná skladba bola I Belong to You v akustickej verzii, keď si Craig Ross s Lenny Kravitzom sadli doslova na hranu pódia (teda asi 1 m  od publika) a urobili doslova viacerým zimomriavky po celom tele http://www.youtube.com/watch?v=0FJHf214s7c. V strede skladby túto atmosféru umocnil vstup saxofonistu na pódium a dal skladbe opäť o niečo väčší rozmer.

Vrcholom koncertu bol však samotný záver (skladba Let Love Rul). Lenny sa rozhodol ísť medzi publikum. Rozdával úsmev, autogramy  ba dokonca si zatancoval s davom. Prešiel celú plochu a spieval z úplného konca haly (priestor zvukára). Pri ceste späť na pódium nezabudol pristúpiť k sektoru vozíčkarov a bolo vidieť, že si to užíval (minimálne urobil radosť tým postihnutým ľuďom na ktorých bolo vidieť aj slzy).  Samotný koncert skončil veľkým poďakovaním samotného Kravitza a zvyšku kapely niečo okolo pol dvanástej. Moje hodnotenie je strohé, bol to najlepší koncert za tento rok čo som videl, snáď sa trocha k tomuto priblíži len Jamiroquai opäť z Viedne (skvelá organizácia) a Trombone Shoerty z Pohody.

 

Zoznam skladieb na koncerte bol nasledovný:

Come On Get It

American Woman

It Ain´t Over´Til It´s Over

Black And Whitw America

Stand By My Woman

Believe

Stand

Rock Star City Life

Where Are We Runin

Fly Away

Are You Gonna Go MY Way

I Belong to You

Let Love Rule

 

Malá poviedka na pobavenie: Včerajší strašidelný príbeh.

17.11.2011

Včerajší futbal začal tak ako obvykle o 17:00 na Večanskom futbalovom štadióne no tentoraz v anglickom štýle, mrholenie, zima a 6 odvážnych chlapov, ktorý si prišli zakopať do guľatého čuda. Futbal sa prelieval pokojne z jednej strany na druhú až kým sme nad cintorínom, ktorý sídli v blízkosti futbalového štadióna, nezbadali menší kŕdeľ vrán. Po čase sa [...]

Slovenská hudba a jej vízie.

08.03.2011

Áno som fanúšik slovenskej hudby priznávam, mám rád kvalitnú hudbu a na Slovensku sa kvalitná hudba robí. Viacerí, možno kapely čo budú spomenuté v článku, ani nepoznáte, no možno niektorí hej a to som rád. Nechcem teraz prezentovať moje znalosti v slovenskej hudbe, no chcem poukázať na to, že aj v našej, teraz často spomínanej „hokejovej“ republike vznikajú [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

maritn

Trochu si tu popíšem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5982x
Priemerná čítanosť článkov: 1994x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy